stołówka szkolna / jadłospis


OPŁATY ZA OBIADY

Odpłatność za obiady należy wpłacać na indywidualne konto bankowe. Numer konta znajduje się na umowie na żywienie. Jeśli ktoś nie ma kopii umowy, to prosimy o odbiór w stołówce szkolnej.

Wpłaty można dokonać przelewem lub gotówką w kasie Zakładu Obsługi Szkół i Przedszkoli Samorządowych, ul. Kilińskiego 1.

Opłatę za żywienie pobiera się z dołu  w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.

Na przelewach w tytule płatności należy podać imię i nazwisko ucznia oraz szkołę (np. Jaś Kowalski SP 2). Prosimy realizować przelewy do 15 każdego miesiąca (jest to termin wpływu należności na konto), gdyż od wpłat zrealizowanych po tym terminie będą naliczane odsetki. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.

Od 1 września 2022 r. cena jednostkowa obiadu dla ucznia będzie wynosić 6 złotych. 

W związku z wprowadzeniem systemu E-dokument, umowy o świadczenie usług żywieniowych są zawierane bezpośrednio w szkole na stołówce szkolnej. Z tego względu  zamieszczone na stronie naszej szkoły umowy stały się nieaktualne i zostały usunięte.

Prosimy rodziców o zawieranie umów w stołówce szkolnej od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 do 14.00. do 25.08.2023 r. (zawarcie jednej umowy trwa około 10 do 15 minut).


Regulamin stołówki: 

1.Obiady wydawane są od 11.45 do 14.00.
2. Ze stołówki mogą korzystać wszyscy uczniowie szkoły.
3. Odliczenia za czasową nieobecność dziecka dokonuje się w następnym miesiącu.
4. Warunkiem uwzględnienia odliczeń jest zgłoszenie osobiście lub telefonicznie nieobecności dziecka. 
5. Nieodliczana jest odpłatność za 1 dzień nieobecności.
6. Opłatę za żywienie pobiera się z dołu  w terminie do 15-ego dnia każdego miesiąca, następującego po miesiącu, którego opłata dotyczy.
7. Wysokość opłaty, sposób wyliczenia, zasady obliczeń, sposób płatności określa Umowa o świadczenie usług żywieniowych, którą podpisuje każdy Usługobiorca.
Programy prowadzone przez Agencję Rynku Rolnego współfinansowane ze środków Unii Europejskiej "Mleko z klasą" i "Owoce w szkole" - w programie biorą udział uczniowie klas I-V szkoły podstawowej, otrzymują dwa razy w tygodniu darmowe mleko i na przemian dwa lub trzy razy w tygodniu porcję warzyw i owoców. Głównym celem programu jest wzrost konsumpcji owoców i warzyw. Uczestnictwo w programach jest wyłącznie za zgodą podpisaną przez rodziców lub prawnych opiekunów.

PLANOWANY JADŁOSPIS- DIETA PODSTAWOWA

29.04.2023 - 30.04.2024

29.04.2024

PONIEDZIAŁEK

zupa żurek z kiełbasą, jajkiem i ziemniakami

ryż z musem jabłkowym, masłem, cynamonem i cukrem brzozowym, borówka amerykańska

kompot wieloowocowy

banan, jogurt actimel- owocowy

ALERGENY:

Seler, Jajka, Gluten, Mleko

30.04.2024

WTOREK

zupa pomidorowa z ryżem i świeżą bazylią

pieczeń z indyka- udziec w sosie własnym, sałatka z kapusty czerwonej

kompot  truskawkowy

mandarynka, soczek owocowy 200 ml 100%

ALERGENY:

Seler, Gluten, Mleko

08.05.2024

ŚRODA

ALERGENY:

Seler, Gluten, Mleko

09.05.2024

czwartek

ALERGENY:

Seler, Gluten, Mleko, Jajka

10.05.2024

piątek

ALERGENY:

Seler, Mleko, Jajka, Ryby, Gluten

ZASTRZEGA SIĘ ZMIANY W JADŁOSPISIE

Alergeny występujące w posiłkach:  

1. Zboża zawierające gluten

2.Jaja i produkty pochodne

3.Ryby i produkty pochodne

4.Mleko i produkty pochodne

5.Seler i produkty pochodne

6.Nasiona sezamu i produkty pochodne

*Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka, łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.